IMG_0491.jpg

Wat gebeurt waar?

Het oude is niet meer...

De sloop van het oude gebouw was een noodzaak om een betere inplanting van het nieuwe gebouw mogelijk te maken. Ondanks een initiële voorkeur om het gebouw te laten staan, is er na wat onderzoek gekozen voor afbraak van het oude gebouw.

2021-02-06 15.01.49.heic

Natuurbehoud

Regionaal Landschap Dijleland is opdrachtgever voor uitgebreide werken aan de vijver, waar voorbijgangers zéker iets van zullen merken en zien. En zich waarschijnlijk ook vragen bij stellen...

De vijver (unieke landschapselement) is dicht geslibd geraakt in de afgelopen decennia. Hierdoor is er veel minder leven en biodiversiteit dan wenselijk is voor dit gebied. De vijverbewoners hebben nood aan dieper water. De werken om de biodiversiteit te vergroten zijn tijdelijk stilgelegd.

7fcfdf53-a87a-4c67-aa34-b760474e0e93.jpeg

Het Molenhuis

Het Molenhuis staat nog recht en hopelijk blijft dat nog lang zo. Het is een mooi stukje industrieel erfgoed, al is de industrie al lang verleden tijd.

WhatsApp Image 2021-12-16 at 13.53.48.jpeg

Funderingen leggen en boringen voor warmtepompen

mei 2022: start van de grondwerken en installatie warmtepompen

fundering en grondwerken.jpg

De bomen en het bos én de vijver

We houden allemaal erg van de bomen op het terrein. Met pijn in ons hart zagen we dan ook dat er ten behoeve van de vijverwerken (in opdracht van Regionaal Landschap) wel redelijk wat gekapt dient te worden.

Er zijn twee aandachtsgebieden voor natuur beheer: de vijver én het bos. Op korte termijn verdwijnen er wel wat bomen ten behoeve van het leven in de vijver.

Op langere termijn blijven we zorg dragen voor alle andere bomen en het bosgebied tout court. Ook in de toekomst blijven we dat doen in samenspraak met Regionaal Landschap en Agentschap Natuur en Bos.

poster natuurbeheer.jpg

De dreef en de boomgaard

De dreef is waar we allemaal verliefd op zijn geworden... we beschermen de bomen en hun wortels door dikke lagen boomschors tijdens de werken in de tuin.

De boomgaard is vooral een appelgaarde... in het najaar plukken we er weer de vruchten van!
 

Foto 27-04-2021 12 57 34.jpg